Recepten
Eiwitrijke kip pesto pasta
Ingrediënten:
- 300 g volkorenpasta
- 2 kipfilets, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 potje pestosaus (200 g)
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicumblaadjes, voor garnering
Instructies:
- Kook de volkorenpasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de blokjes kipfilet goudbruin en gaar, ongeveer 6-8 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
- Voeg de overgebleven eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Bak de fijngehakte knoflook, rode paprika, gele paprika en courgette tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de groenten in de pan. Voeg de gebakken kipfilet en pestosaus toe. Meng alles goed door elkaar en laat het nog 2-3 minuten sudderen tot alles goed is verwarmd.
- Verdeel de eiwitrijke kip pesto pasta over de borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.