Recepten

Eiwitrijke kip pesto pasta

Ingrediënten:

  • 300 g volkorenpasta
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 potje pestosaus (200 g)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering

Instructies:

  1. Kook de volkorenpasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de blokjes kipfilet goudbruin en gaar, ongeveer 6-8 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg de overgebleven eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Bak de fijngehakte knoflook, rode paprika, gele paprika en courgette tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  4. Voeg de gekookte pasta toe aan de groenten in de pan. Voeg de gebakken kipfilet en pestosaus toe. Meng alles goed door elkaar en laat het nog 2-3 minuten sudderen tot alles goed is verwarmd.
  5. Verdeel de eiwitrijke kip pesto pasta over de borden en garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes.

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button