Recepten

Geroosterde groenten quinoasalade met feta

Ingrediënten:

  • 1 kopje quinoa
  • 2 kopjes water of groentebouillon
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, in partjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 g feta kaas, verkruimeld
  • Handvol gehakte verse peterselie of basilicum

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel honing
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Spoel de quinoa af onder koud water. Breng het water of de groentebouillon aan de kook in een pan en voeg de quinoa toe. Dek af en laat sudderen tot de quinoa gaar is en het water is opgenomen, ongeveer 15-20 minuten. Laat het afkoelen.
  3. Leg de gesneden groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten in de voorverwarmde oven tot ze zacht en licht gebruind zijn, ongeveer 20-25 minuten.
  4. Terwijl de groenten roosteren, meng je alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom.
  5. Meng de afgekoelde quinoa en geroosterde groenten in een grote kom. Voeg de verkruimelde feta en gehakte verse peterselie of basilicum toe.
  6. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
  7. Serveer de geroosterde groenten quinoasalade direct als een voedzame maaltijd of bijgerecht.

Deze geroosterde groenten quinoasalade met feta is een smaakvolle en voedzame optie voor een lichte lunch of een bijgerecht bij het diner. De combinatie van quinoa, geroosterde groenten en romige feta zorgt voor een heerlijke textuur en rijke smaak. Geniet ervan!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button