Recepten

Kippenstoofpot met groenten

Ingrediënten:

  • 4 kippenbouten, met vel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, gehakt, voor garnering

Instructies:

  1. Verhit de olijfolie in een grote stoofpot op middelhoog vuur. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en bak ze in de hete olie tot ze aan alle kanten goudbruin zijn. Haal de kippenbouten uit de pan en zet opzij.
  2. Voeg de gesnipperde ui toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Voeg de plakjes wortel, bleekselderij, blokjes rode paprika en blokjes gele paprika toe aan de pan. Bak de groenten 5-7 minuten, tot ze iets zachter worden.
  4. Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon, gedroogde oregano en gedroogde tijm toe aan de pan. Breng aan de kook.
  5. Leg de gebakken kippenbouten terug in de stoofpot, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn met de saus. Breng het geheel opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat het sudderen met het deksel op de pan, ongeveer 45-60 minuten, of tot de kip gaar is en van het bot valt.
  6. Proef de stoofpot en breng op smaak met zout en peper indien nodig.
  7. Serveer de kippenstoofpot heet, gegarneerd met gehakte peterselie. Het smaakt heerlijk met rijst, aardappelpuree of vers knapperig brood.

Deze kippenstoofpot met groenten is een warm en hartig gerecht dat perfect is voor koude dagen. Het zit boordevol smaak en voedingsstoffen en is gemakkelijk te bereiden. Geniet ervan!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Close
Back to top button