Recepten
Marokkaanse kipstoofpot
Ingrediënten:
- 4 kippenbouten (of kippendijen), met vel
- 2 uien, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 2 wortelen, in plakjes gesneden
- 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 400 ml kippenbouillon
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel kaneel
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander of peterselie voor garnering
Instructies:
- Verhit een scheutje olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de kippenbouten aan beide zijden goudbruin. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
- Voeg de gehakte ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de rode en gele paprika, wortelen en kikkererwten toe aan de pan. Bak ze kort mee tot ze iets zachter worden.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee om de rauwe smaak te verwijderen.
- Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon en alle specerijen toe aan de pan. Roer goed door.
- Breng de saus aan de kook en voeg dan de gebakken kippenbouten toe.
- Laat het geheel op laag vuur sudderen, afgedekt, gedurende 45-60 minuten, of tot de kip gaar is en van het bot valt.
- Breng de stoofpot op smaak met zout en peper indien nodig. Garneer met verse koriander of peterselie voor het opdienen.
Deze smaakvolle Marokkaanse kipstoofpot zit boordevol heerlijke kruiden en groenten, waardoor het een perfect gerecht is om te serveren met couscous, rijst of vers brood. Geniet van de rijke aroma’s en smaken!