Recepten

Romige avocado hummus

Ingrediënten:

  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 rijpe avocado, gepeld en ontpit
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: gehakte verse peterselie of koriander voor garnering
  • Optioneel: een scheutje water om de consistentie aan te passen

Instructies:

  1. Voeg de kikkererwten, avocado, tahin, knoflook, citroensap, olijfolie en gemalen komijn toe aan een keukenmachine of blender.
  2. Mix tot een glad mengsel ontstaat. Voeg indien nodig een scheutje water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  3. Breng de avocado hummus op smaak met zout en peper naar smaak. Proef en pas de citroensap of kruiden aan indien nodig.
  4. Schep de hummus in een serveerschaal en garneer met gehakte verse peterselie of koriander, een scheutje olijfolie en wat extra gemalen komijn.
  5. Serveer de romige avocado hummus met verse groenten, zoals wortels, selderij, komkommer en paprika, of met knapperig brood en pitabroodjes.

Deze romige avocado hummus is een heerlijke en gezonde dip die je gasten zeker zullen waarderen. Het is perfect voor feestjes, borrels of gewoon als een smakelijke snack. Geniet ervan!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Check Also
Close
Back to top button