Recepten

Vegetarische quinoaburger

Ingrediënten:

  • 1 kopje quinoa
  • 2 kopjes water
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 kopje paneermeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de toppings:

  • Volkoren hamburgerbroodjes
  • Bladsla
  • Plakjes tomaat
  • Plakjes avocado
  • Plakjes rode ui

Instructies:

  1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking, gebruik 2 kopjes water. Laat het afkoelen.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui, knoflook en rode paprika tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en bak nog 1-2 minuten.
  3. Meng de gekookte quinoa, gebakken groenten, zwarte bonen en paneermeel in een grote kom. Prak de zwarte bonen gedeeltelijk met een vork, maar laat ook wat hele bonen over voor textuur.
  4. Vorm het quinoamengsel tot burgers van gelijke grootte.
  5. Verhit de overgebleven eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de quinoaburgers aan beide zijden goudbruin en knapperig, ongeveer 4-5 minuten per kant.
  6. Serveer de quinoaburgers op volkoren hamburgerbroodjes met bladsla, plakjes tomaat, avocado en rode ui.

Deze vegetarische quinoaburgers zijn een heerlijke en voedzame optie voor een snelle en gemakkelijke maaltijd. Ze zitten boordevol eiwitten, vezels en smaak, perfect voor lunch of diner. Geniet ervan!

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button